2012. június 26., kedd

Marge - A trip-hop virágszál




Annál, amikor takarítás közben rég elfeledett és elveszettnek hitt kincsekre bukkan az ember, csak az a jobb, ha addig ismeretlen dolgokat talál... Valahogy így jártam én is, amikor az otthoni káosz felszámolására tett kísérlet közben az MR2 Akusztikot hallgatva először "találkoztam" Marge-ékkal. Az itt bemutatott verzió ugyan különbözik az albumon található hangzásvilágtól, de amit a koncerten a Farkas testvérek (Farkas Bálint - basszus, Farkas Izsák  - hegedű, Farkas Áron - cselló... legalábbis gondolom, hogy testvérek, ennyi Farkas csak nem torlódik fel magától egy helyen...), szóval amit a Farkasék műveltek, zseniális volt. Már az intro megfogott:


Természetesen le is vadásztam rögtön az albumot (ami egyébként ingyen letölthető innen), és bevallom, kicsit furcsa volt az akusztik verzió után meghallgatni. Érdekes vegyítése a trip-hop-nak, jazz-nek és a popnak. Mészáros Zsuzsa énekesnőnek egészen jellegzetes hangja van, amely gyönyörűen meglágyítja a trip-hop durvaságát. Annak ellenére azonban, hogy izgalmasan vegyítik ezeket a műfajokat, számomra kissé darabosnak tűnik a zene, valahogy nincs összeérve. Az első ismerekedés után azt goldoltam, hogy az irány jó, csináljanak még 2-3 ilyen albumot, és ha belejönnek, jó lesz. Úgy tűnik, rajta vannak az ügyön: idén őszre várható a következő Marge album.

Őszintén szólva, remélem, a következőn több magyar felvétel lesz, az első "And" c. lemezre csupán egy fért rá, ez azonban sokkal jobban passzol Mészáros hangjához.

A zenekar tagjai:

Mészáros Zsuzsanna - ének
Farkas Áron - basszus
Kardos Dániel - gitár
Szánthó Zsuzsanna - zongora
Gulyás Kristóf - dob

Baranyai Barnabás - cselló
Farkas Izsák - hegedű
Ülkei Dávid - szakszofon

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése