2013. január 21., hétfő

Patent - Egy kis hátulgombolós funky

A maihoz hasonló borús, nyálkás téli napokon hajlamos az ember mindenféle nyári képekkel és gondolatokkal életben tartani magát. Hasonlóképp nyúlok most én is vissza egy üde nyáresti koncertélményhez, amikor a Mocsok 1 Kölykök előzenekaraként fellépő Patent-bulin ücsörögtem a Kobuczi Kertben.

A 2008 óta ténykedő formáció igazi nyári limonádé muzsikát kutyul, nem is tudom jobb helyre elképzelni, mint egy hangulatos kertkocsmába. A bandáról szinte semmilyen háttér-információt nem találtam, de igazándiból mindegy is, itt vannak a számok, ingyen letölthetőek, meghallgathatóak, ennél több nem is nagyon kell. (Még több van a honlapon.)
Szóval, jó úton haladnak a srácok, tavaly Talentometer döntősök is lettek, és láthatóan ügyesen hasznukra fordították az ott kapott építő kritikát, ez főleg a koncerten mutatkozott meg. A hangzásvilág nagyon el lett találva, de egy picivel lehetnének bátrabbak színesítésben, mert így kicsit egybemosódnak a számok. De ez csak idő kérdése, majd meglesz az a saját hang.

Koncertet sajnos nem tudok ajánlani, idén még nem bújtak elő a barlangjukból  de majd a tavasz közeledtével igazi lélekmelegítő lehet.

A zenekar tagjai:
Hajdu Csaba - ének, billentyű, harmónika
Paulik András - gitár, ének
Temesvári Máté - basszusgitár
Kirschner László - dob

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése